Dieselauto’s in nieuwe verkoop ingehaald door elektrische voertuigen

Er zijn voor het eerst meer volledig elektrische auto’s dan dieselvoertuigen geregistreerd in Nederland, zo blijkt uit gegevens van informatiebureau Aumacon.

 

Tot en met september zijn er in Nederland 29.811 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd, een toename van ruim 127 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal dieselwagens daalde daarentegen met ruim 45 procent naar 26.558 stuks.

Naar verwachting zullen ook hybride voertuigen de diesel in marktaandeel naar de kroon steken. Daarvan zijn er de afgelopen maanden 25.505 op kenteken gegaan, een plus van 21 procent. Als deze trend zich voortzet, nemen de hybride auto’s de derde plek van diesels over.

De meeste registraties zijn nog altijd benzinewagens, al is ook hier een daling te zien. Tot en met september gingen er 248.646 op kenteken, 9,5 procent minder dan vorig jaar. 
 
Bron: www.nu.nl

Auto Prof – AMT Live 2020 introduceert in 2020 het ‘EV-plein’ en het ‘autonoom rijden’-plein . De eerste editie van Auto Prof – AMT Live als nationale vakbeurs vindt plaats op 11, 12 en 13 februari 2020 in Evenementenhal Gorinchem.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn